Επιστήμονες από την Ολλανδία μελέτησαν την επίδραση μίας διατροφής πλούσιας σε λαχανικά, μοσχάρι, και γαλακτοκομικά πλήρη λιπαρών  στο λιπιδαιμικό προφίλ και το βάρος παιδιών ηλικίας από 1 ως 16 ετών. Όχι μόνο τα παιδιά δεν έβλαψαν το λιπιδαιμικό τους προφίλ, αλλά το βελτίωσαν. Η (γνωστή και ως καλή χοληστερίνη) HDL αυξήθηκε. Δεν υπήρξε καμία αρνητική επίδραση από τη διατροφή. Σε προηγούμενη έρευνα οι ίδιοι ερευνητές είχαν βρει πως η διατροφή αυτή μείωνε τις πιθανότητες για επανεμφανιζόμενες μολύνσεις. Η επίδραση αυτή ενδεχομένως να οφείλεται στο ότι αυτή η διατροφή είναι και πλούσια σε βιταμίνες και σε λιπαρά, τα οποία επιτρέπουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών A,D,K και E.

Εδώ το πλήρες κείμενο της έρευνας.  Η έρευνα αυτή είχε ανεξάρτητη χρηματοδότηση, δηλαδή δεν υπήρχε χρηματοδότηση από τη βιομηχανία του κρέατος ή των γαλακτοκομικών ή των λαχανικών.

Το σημαντικό εύρημα είναι πως οι υποτιθέμενες επικίνδυνες τροφές που έχουν κορεσμένα λιπαρά  (τα οποία αποτελούν μέρος της ανθρώπινης διατροφής για χιλιάδες χρόνια) δεν βλάπτουν την υγεία. Ίσως ήρθε η στιγμή οι οδηγίες για τα παιδιά αλλά και για τους ενηλίκους να αναθεωρηθούν.

 

Διαβάστε ακόμα 

Βούτυρα κατά της χοληστερίνης : Η αλήθεια πίσω από τις διαφημίσεις