Ταλαιπωρείστε με δίαιτες από μικρή ηλικία;  Ίσως έχετε καταλάβει πως η ανθρώπινη διατροφή και ειδικότερα η αποτελεσματικότητα στην μακροχρόνια απώλεια λίπους, είναι ένα αρκετά πολύπλοκο θέμα.  Η αποτυχία είναι ο κανόνας και η μακροχρόνια απώλεια λίπους είναι η εξαίρεση. Το “να το ράψεις” είναι μία συνταγή για αποτυχία, τουλάχιστον σε μακροχρόνια βάση. Σε αυτό το βίντεο η νευροεπιστήμονας Σάντρα Ααμοντ αναλύει με απλά λόγια το φαύλο κύκλο της δίαιτας και τι έκανε για να λύσει το πρόβλημα της.

Οι δίαιτες συνήθως παχαίνουν. Όσο πιο ακραίες τόσο πιο πιθανό είναι ο άνθρωπος να φτάσει στο αντίθετο άκρο μετά το τέλος της προσπάθειας.

Πολλοί άνθρωποι περνούν μία μορφή μετατραυματικού στρες από τη ταλαιπωρία που υποβάλλονται από διάφορες δίαιτες.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς; Να παραιτηθείτε από τη προσπάθεια επειδή οι δίαιτες παχαίνουν;

Ναι μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο. Μια άλλη εναλλακτική, αν θέλετε πραγματικά  να αδυνατίσετε μία και καλή  είναι να εστιάσετε πάνω στις συνήθειές σας.  Θυμάμαι τη περίπτωση ενός αγωνιστικού bodybuilder/personal trainer που δήλωνε σε ένα forum πως ακόμα και τη πρωτοχρονιά έτρωγε κοτόπουλο με ρύζι. Ξέρω περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν πρόβλημα να τρώνε αγκούρι και κοτόπουλο από το πρωί μέχρι το βράδυ για μήνες.  Δεν έχουμε όλοι νευρική ορθορεξία ( διαταραχή που είναι σχεδόν ο κανόνας στο αγωνιστικό bodybuilding και στο χώρο του fitness). Δεν έχουμε όλοι τόσο δύνατο κίνητρο να ακολουθούμε τόσο στερητική διατροφή, και ούτε χρειάζεται. Τα προβλήματα βάρους δεν δημιουργούνται από 2-3 γεύματα στις γιορτές.   Κανεις δεν πάχυνε από ένα γεύμα και κανείς δεν αδυνάτισε από ένα γεύμα.

Ευχαριστίες στον Ηλία Χωριανόπουλο που μου υπέδειξε το εξαιρετικό βίντεο.

Διαβάστε επίσης

Πόσο βοηθούν τα πολλά γεύματα;