Από τον Ανδρέα Ζουρδό, Διαιτολόγο διατροφολόγο

Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι το θέμα του νερού είναι πολύ επίκαιρο και αρκετοί διατροφικοί φασίστες θα αρχίσουν πάλι να τρομοκρατούν τον κόσμο να μην εμπιστεύεται την δίψα του για να μην πάθει αφυδάτωση. Κάτι τέτοιο δεν στέκει βιολογικά, αφού εξελιχτήκαμε ακούγοντας την δίψα μας. Τα νεφρά μας είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν όσο χρειάζεται, όχι παραπάνω. Παρ’ όλα αυτά στέκει πολύ καλά οικονομικά.

Η βιομηχανία του νερού ευνοείται, ενώ πιο συγκεκριμένα η βιομηχανία του εμφιαλωμένου νερό έχει ανταγωνιστή το νερό της βρύσης και συναγωνιστή τον φόβο της … της χαμηλότερης ποιότητας. Κάτι που ο περισσότερος κόσμος θεωρεί κοινό τόπο είναι πως το εμφιαλωμένο νερό έχει καλύτερη γεύση από το νερό της βρύσης και πως είναι και πιο υγιεινό.Όπως και να έχει, πρόσφατοι έλεγχοι δείχνουν πως το εμφιαλωμένο μπορεί να έχει αρκετά μη επιθυμητά πρόσθετα όπως ψευδομονάδες και εξασθενές χρώμιο.

Όσον αφορά το θέμα της γεύσης, όπως φαίνεται και στην πάντα ενημερωτική σειρά των Penn and Teller, ο κόσμος την πατά όλη την ώρα και δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά. Όπως θα δείτε η παρουσίαση και η τιμή είναι το μυστικό στην απόλαυση. Αλλά έτσι δεν γίνεται και με όλα τα πράγματα;

Ένα άλλο σημαντικό θέμα με το εμφιαλωμένο νερό είναι πως μπορεί αθροιστικά να προκαλέσει πολύ σοβαρή μόλυνση (και αντικοινωνική συμπεριφορά). Χιλιάδες μπουκαλάκια συσσωρεύονται στις παραλίες κάθε χρόνο. Τι κάνει η Greenpeace μπορεί να σκεφτεί κανείς. Η Greenpeace, απ’όσο ξέρω δεν λέει τίποτα για αυτό, όπως δεν λέει τίποτα και για τις γόπες στις παραλίες. Οι επικεφαλής της έχουν αναλωθεί στο να κυνυγούν φαντάσματα και η οργάνωση δεν πρέπει να λαμβάνεται στα σοβαρά κατά την γνώμη μου. Κρίμα γιατί εκμεταλλεύονται τις αγνές προθέσεις μερικών ανθρώπων.

  Πολύς κόσμος φοβάται το νερό της βρύσης. Αν τα υδραυλικά σας είναι πανάρχαια και δεν τα εμπιστεύεστε τότε το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να είναι μία λύση. Φυσικά, είναι πια γνωστό πως ακόμα και η πεποίθηση πως κάτι κάνει καλό ή κακο στην υγεία μπορεί να έχει πραγματικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα μέσω της υποβολής. Όπως και να έχει, αν θέλετε να ξοδεύετε χρήματα στο εμφιαλωμένο νερό είναι δικαίωμά σας, αλλά προσπαθήστε να μην μολύνετε το περιβάλλον και το μυαλό σας με καταστροφικές σκέψεις σε οποιαδήποτε περίπτωση.

 Διαβάστε επίσης

Η λογική πίσω από τα βιολογικά

Νερό: Καιρός να αφήσουμε τα πρέπει

Εμφιαλωμένο νερό; Όχι ευχαριστώ!

Πηγή για την εικόνα

www.bhatt.id.au/blog/bottled-water-or-bottled-environmental-damage/