downsize01

O Chaz Weaver, ο δημιουργός του ριζοσπαστικού Down Size me.

Προτού διαβάσετε παρακάτω, κανείς δεν προτείνει να ακολουθήσετε αυτό το μοντέλο διατροφής.  Πρόκειται για ένα πείραμα, όχι κάτι που προτείνεται ως μία υγιεινή διατροφή.

Σε αυτό το πείραμα ο μοναδικός συμμετέχων κάνει το αδιανόητο, τρώει στα Mc Donald’s για 30 μέρες. Όμως σε αντίθεση με το γνωστό Super Size me, o Weaver μετρούσε τις θερμίδες που λάμβανε και έτρωγε λιγότερες απ’ ότι δαπανούσε ενώ  έκανε γυμναστική κάθε μέρα.  Ας δούμε τα δεδομένα με νούμερα: Ο Weaver ήταν σχεδόν 50 χρόνων όταν γυρίστηκε το Down Size Me.  Έφαγε 121 συνεχόμενες φορές στα Mc Donalds. Το αποτέλεσμα: Απώλεια σχεδόν 4 κιλών λίπους, και μείωση σε χοληστερίνη και τριγλυκερίδια.

 

Αν δεν θέλετε να φάτε ποτέ στην ζωή σας fast food, τότε δεν χρειάζεται να το κάνετε. Προσωπικά τρώω σπάνια, αν και όταν ήμουν φοιτητής έτρωγα τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, μένοντας σε μονοψήφια ποσοστά λίπους.

Μπορεί να σας κάνει εντύπωση αλλά πολλοί αθλητές υψηλού επιπέδου τρώνε fast food αρκετά συχνά.  Είναι πολύ λιγότερο εμμονικοί στη διατροφή τους απ’ ότι φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος. Όταν είσαι πάνω από 2 μέτρα ή τρέχεις 10 και βάλε χιλιόμετρα την μέρα το πρόβλημά σου δεν είναι να χάσεις λίπος αλλά να κρατήσεις το βάρος σου και παράλληλα να έχεις καλή απόδοση στο άθλημά σου. Αν δεν το έκαναν αυτό θα έπρεπε να τρώνε 1 κιλό ρύζι την μέρα για να συμπληρώσουν τις ενεργειακές τους απαιτήσεις.

Μία βασική επιστημονική αρχή είναι η εξής: Αν μία άποψη διαφωνεί με τα αποτελέσματα ενός πειράματος τότε η άποψη είναι λάθος. Αν οι απόψεις μου δεν συμβαδίζουν με τα αποτέλεσματα ενός πειράματος, τότε οι απόψεις μου είναι λάθος. Δεν έχει σημασία πόσο καλές προθέσεις έχουν οι απόψεις μου, αν τις θεωρώ ηθικές, ή αν τις ενστερνίζονται όλοι. Το fast food, όπως και όλα τα φαγητά, είναι υγιεινό και ανθυγιεινό, ανάλογα με τη δόση, τη συχνότητα που κάποιος το τρώει, και τις ανάγκες που έχει. 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]